dissabte, 13 d’octubre del 2007

Tele-Nodo, en la tònica habitual

Aquests dies, amb el diluvi caigut al País Valencià, especialment a La Marina, Canal 9 ha tingut l'oportunitat, enèsima, d'instrumentalitzar desgràcies i gestes nacionals. Mentre al canal valencià s'alternaven les imatges de la riuada ferestega amb l'aparició benèfica i reconfortant, al lloc dels fets, del president Francisco Camps, a TV3 hem pogut adonar-nos de l'enuig dels veïns per la manca d'una ràpida resposta i per la irresponsabilitat en la neteja del riu (antològica l'escridassada del veïnat a uns consellers i ministres desconcertats i aixecant-se les vores dels pantalons mentre creuaven el carrer ple de fang). A Canal 9 el poder valencià es presenta sempre net de responsabilitats, verge de culpes, en l'Arcàdia feliç. Això sí, tothom s'ha apressat a oferir ajudes econòmiques, indemnitzacions, mentre Camps, messiànic, segons el No-Do, coordina personalment totes les actuacions d'emergència. Quin home i quin país!. Com cantava Raimon, en aquest país no sap ploure (ni votar, ni la veritat)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que Canal "Nueve" és el Nodo, ja ho sabem ja... i espera que arribe el murciano del PP per dirigir el canal... (seguiu la seva pista del que va fer a la tele gallega, amb Fraga al govern, o a la de Murcia, quan Fraga va perdre i li donaren feina a l'altra seu del PP). Aproximadament dues hores de Nodo (que ells en diuen informatius) amb un desplegament (escàs pel que ens tenen acostumats aquests pseudo-periodistes de noticies anècdota) pel tema pluja i vent però, això sí, amb una aturada per explicar la "marxa militar, el Rei i les pitades a Zapatero" (no cal estranyar-se de les pitades, sol passar que qui estima bandera, reis, etc, és votant de la dreta més rancia o de la pseudo-esquerra). I el més graciòs és... que essent una cadena pública... de suposada informació de servei públic... el temps el van dir ràpid i al final de dues hores... i les carreteres tallades un cop i rapidet... Clar, no quedava temps si volien treure tanta gent micro en mà ficada fins el coll dins l'aigua (o una que mentre es ficà dins un toll d'aigua, deia que baixava amb força el corrent (quan en realitat ni es movia l'aigua de mig pam escàs de fondària...).

Mr Blob i Cinquantapeus ha dit...

Ja sabem com les gasten. Un dia el Canal 9 serà estudiat en les facultats de Periodisme d'arreu del món com a exemple clàssic de desinformació. El que fa pena és la manca de reacció per part de la societat civil ( o com a mínim els mitjans l'han emmudida, clar) Ni ineficàcia, ni corrupció, ni res de res...futbol, circ i el temps, clar.

 
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.