diumenge, 25 de març del 2007

La identitat de TV3, la identitat dels Països Catalans

Ara que que ens trobem amb l'amenaça de la retallada del nostre espai comunicatiu fóra bo plantejar-nos algunes qüestions sobre la deriva identitària de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. No cal fer-hi una anàlisi gaire exhaustiva per adonar-nos que si amb el govern convergent els mitjans de comunicació públics, amb TV3 al capdavant, la vocació era clarament regionalista i la seua visió nacional es quedava a la riba de l'Ebre. ara, amb el govern tripartit i d'Entesa les coses no han millorat ni de bon tros. El País Valencià, les Illes, la Catalunya-Nord... apareixen escadusserament reduïts a anècdotes circumstancials i recreats estereotipadament, en molts casos. Volem TV3 al País Valencià, però volem una TV3 desacomplexadament nacional, sense folklorismes i sense prejudicis, feta per als Països Catalans, perquè de televisions reduccionistes i folklòriques ja en tenim prou amb Canal 9 i IB3.

Actualització 25/03: un exemple de la folklorització que exerceix TV3 el trobarem el proper dia 26 de març, al programa "Caçadors de paraules", un espai simpàtic que recull la riquesa lingüística dels Països Catalans ( i que de passada legitima barbarismes sense fer-hi cap distinció i sense gaire rigor) i que demà el dedicarà als valencians i a les Falles (sospitem que amb tota la parafernàlia tòpica). El País Valencià, com sempre, "regionalitzat" per a major glòria de l'imaginari espanyol.

2 comentaris:

Un indígena ha dit...

Efectivament, la deriva ideològica de TV3 cap a referents espanyols és ja molt evident. Llibres com els d'en Víctor Alexandre i en Vicenç Villatoro ho testimonien.

Mr Blob i Cinquantapeus ha dit...

Resulta irònic que ara que TV3 té un caire marcadament espanyolista el PP la vol treure del País Valencià (aquesta gent no en té mai prou!)

 
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.