divendres, 23 de març del 2007

Llibertat de repressió


La Generalitat Valenciana ha optat per la via ràpida i sense complexos: després d'intentar tancar el repetidor de la Carrasqueta, al llarg del dia de hui, davant la negativa d'Acció Cultural del País Valencià, clausuraran, si res els barra el pas, les emissions en dos o tres dies. Evidentment, aquest tancament vulnera els principis democràtics de llibertat d'expressió i d'informació ( mal assimilats i a contra cor pel govern popular) i a més, segons, ACPV, propietària dels repetidors, la legalitat vigent, pel simple fet que la llei valenciana del sector audiovisual envaeix competències estatals ( la llei estatal general de telecomunicacions) , la norma per la qual s'ha tramitat l'expedient sancionador està impugnada pel govern espanyol i les inspeccions tècniques fetes per la Generalitat valenciana, ,en les quals es basa l'expedient, es van fer dos mesos abans de l'entrada en vigor d'aquesta norma. I això sense comptar que aquesta acció vulnera els principis de la Carta sobre llengües regionals i minoritàries que la Unió Europea aprovà i que garanteix les emissions en català a tot l'àmbit lingüístic.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Que el PP s'està mostrant avui dia tal i com sempre ha estat, és a dir, ultradretà, castellanitzador, feixista, mentider... és una realitat que molts encara no volen veure. Per quan l'il.legalització d'aquest partit antidemocràtic que encara no ha condemnat la violència de la dictadura?, bé... és clar... que pot esperar-se d'un partit que posa obstacles a la recerca de foses comunes dels assassinats per Franco i el seu règim, que fins i tot les envaeix amb el seu ànim constructor, que va subvencionar la fundació de Franco, com a lloc cultural... i que troba a faltar aquell règim, pel que es veu en tema banderes franquistes... Avui dia tot cap... que existeixi la Falange i es presente a eleccions, que se li permeta tot al PP... que demòcrates que sóm!!. I clar... a Franco no li agradava gaire allò del català... obviament... al PP tampoc.

Anònim ha dit...

És força irònic.. és a dir... a cap persona no li sembla curiòs el fet que el govern blavero valencià tingui la barra de dir defensar el valencià (cosa que obviament no fa ni se li ha passat mai pel cap fer-ho de manera seriosa) i al mateix temps estiga tractant d'exterminar-lo?. Ja és prou que diguen que el valencià i el català no són la mateixa llengua, uf... clar... llavors el colombià, el mexicà o el que parlen a Fuenlabrada són també llengües diferents a l'espanyol... no?. I ara arriba aquest nou atac del PP a la unitat de la llengua i al dret a poder veure televisió en català (i no la gasòfia de Canal 9). Atac dins l'operació de control de mitjans duta a terme pel PP. Censura pura i dura. I atemptats clars i continuats contra la normalització lingüística. Ah, clar... les televisions digitals terrestres, per llei, han d'emetre una quota en valencià... però el PP valencià tampoco ho fa complir. Un PP en la seva essència més pura... l'antidemocràtica.

Mr Blob i Cinquantapeus ha dit...

No es pot dir més clar, amics. Ara ens toca esperar que el ministeri d'Indústria es pronunciï i el Tribunal Constitucional haurà de decidir en el conflicte de competències però, per damunt de tot, és l'hora de la mobilització social (els actes del 25 d'abril els tenim ben a prop), perquè si el PP nega el diàleg i la pluralitat, els valencians les demanen i les necessiten, com en qualsevol democràcia mínimament digna. Està en joc la nostra identitat i el futur, i no només afecta als valencians.

 
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.