dissabte, 13 d’octubre del 2007

La fira dels germans Marx, de Frankfurt













Després de múltiples polèmiques casolanes i de múltiples seguicis polítics a la Fira de les fires, i després de congratular-nos eufòrics pel discurs de Monzó i per la bona acollida ara ens venen els amos del xiringuito a posar-nos a lloc. Segons el director de la Fira del Llibre de Frankfurt, Jürgen Boos, sobren els polítics i es manifesta decebut perquè els autors en castellà no hi són. Un altre que, amb menys discreció, no s'ha aixafat la llengua ha estat el mític director de la fira durant 25 anys, Peter Weidhaas que no entén que vulguem ser una nació, ja que som part d'Espanya i d'Europa, que detesta el nacionalisme i que no li va fer gens de gràcia el discurs "nacionalista" de Montilla. Per tot això, segons l'amic Weidhaas, Catalunya s'està creant enemics. Què diran a TV3 avui? Pensàvem que el sant com més lluny més miraculós i ara ... Si sent bons xais ja ens detesten, què faran si reclamem un referèndum d'autodeterminació? Tanta corredissa institucional, meliquisme i soroll mediàtic autòcton (de TV3 i prou, clar) i al final, el de sempre. Però, com han d'entendre la qüestió uns senyors d'Alemanya si els que porten les regnes d'aquest nostre país petit i cofoi no saben ni a què juguen?. Voleu dir-me que algú a casa nostra es creurà que això de Frankfurt és més que un negoci i que a partir d'ara ens respectaran molt més Pirineus enllà, si no ens respecten ni a ca nostra ni a la del veí?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sincerament, molt s'ha parlat de la famosa Fira de Frankfurt... que no és més que una Fira del Llibre, però a gran escala i amb una vessant més econòmica... o el que seria el mateix... que algú farà negoci i algú tindrà molta despessa... perquè ja vaig veure que tothom es va apuntar a la pallorfada...(bona imitació van fer al Polònia). Si la convidada és la literatura catalana... no és l'espanyola... ni la xilena... ni l'australiana... Dubte que si convidaren els espanyols portaren un escriptor suec afincat a Badajoz com a representant... no?. És molt sencill però hi ha gent que no vol entendre... això ja passa sempre. Ah! segueix encantant-me aquesta democràcia europea... sí sí, la de... ets demòcrata i lliure d'idees sempre i quan penses el que et dic i t'estimis ser part del que et toca... On queda allò del poder del poble???.

Mr Blob i Cinquantapeus ha dit...

Com sempre, coincidim. La qüestió identitària s'estavella contra una concepció d'Estat colonialista i monolític, i així ens va. Han convertit això de l'espanyolitat en una mena de principi dogmàtic inalterable i tabú. Si pensem que amb una fireta canviaran de parer les ments hostils, quina beneïda inocència!

 
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.