dijous, 20 de desembre del 2007

Les segregacions "respectuoses"














Com sabeu, ahir els musulmans celebraren la Festa del Xai, festa grossa en conmemoració del sacrifici d'Ibrahim. Els aplecs de devots arreu del món són ben nombrosos i a la nostra Eivissa prop d'un miler de persones s'han reunit per pregar al Recinte Firal. Fins aquí res a dir. La part destacable ha vingut amb les paraules del portaveu de la comunitat de l'illa, quan s'ha referit a l'obligació de pregar homes i dones separats per una tela : "Es una forma de respeto. Mezclar los géneros no conduce a un buen fin porque unos intentan ligar con otros. Cada uno debe estar en su posición. Esta es mi mujer, aquella es tu hermana... Debe existir siempre un respeto al igual que con las personas mayores y con los niños" . La separació també la trobem a la taula, a l'hora de dinar: "Entre familias nos sentamos todos juntos pero cuando vienen personas ajenas, amigos, siempre hay que tener respeto. Los hombres nos sentamos solos y las mujeres se juntan para hacer la comida o en la cocina. Al igual que los niños".
De moment no s'ha sentit cap retret a aquesta segregació "respectuosa". Mentrestant seguirem jugant als projectes d'interculturalitat i atorgant valor cultural a una tradicional vexació dels drets de les persones.

2 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

tenen drets però també deures, és molt preocupant que quan una noia magrebí ha tingut la regla deixi d'anar a l'escola per fer feinas de la casa, aqui si que la llei ho té clar, però ningú fà res de res

salut

Mr Blob i Cinquantapeus ha dit...

no és políticament correcte, ja se sap. Dóna la sensació que tot entra en el sac de la multiculturalitat ( i tan amples)

 
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.