dimarts, 18 de setembre del 2007

Símbols espanyols i logos catalans

Com sabeu, al juny, uns individus, per celebrar la víctoria a la Lliga Espanyola del Reial Madrid, cremaren unes senyeres,vuit, a Reus. La Guàrdia Urbana de Reus va tramitar diligències judicials per "danys al patrimoni públic" i expedients a la Subdelegació de Govern a Tarragona per "pertorbació de l'ordre públic" contra dos d'aquests senyors. La primera cosa que sobtà és que la crema de la senyera suposés un simple "dany al patrimoni públic" (la qual cosa supòs que vol dir que val més cremar una senyera de titularitat privada). La segona cosa és que el fet arribés a la Subdelegació de Govern per "pertorbació de l'ordre públic", cosa que significa que no hi ha delicte si la crema es fa de forma silenciosa i respectuosa amb el descans del veïnat. No voldria polemitzar sobre si la crema d'un símbol nacional ha de ser constitutiva de delicte en una societat democràtica, on se suposa que regna la llibertat d'expresió sinó ratificar-me en la idea que els símbols, reis i banderes, per als espanyols són intocables mentre que els símbols dels catalans són simples souvenirs folklòrics sense més (us imaginau el rebombori i circ mediàtic que hagués provocat la crema de vuit banderes espanyoles?). A més, el cas de la crema del retrat del rei dels espanyols i la reacció de l'Audiència posa en evidència la injustícia d'un sistema que persegueix la desigualtat social i que castiga la dissidència i la crítica de forma desmesurada.

4 comentaris:

reflexions en català ha dit...

Hem de solidaritzar-nos amb el detingut de Girona i queixar-nos sense por.

Jo també sóc antimonàrquic:

http://noalrei.elsud.org/



Salut

Jobove - Reus ha dit...

per cert del asumpte de Reus i les diligencies no en sabem res de res, un altre expedient perdut pels jutjats

a Reus fem una mani amb suport del xicot de girona

Mr Blob i Cinquantapeus ha dit...

Al museu de l'Almodí de Xàtiva es pot visitar el famós retrat del Borbó Felip V cap per avall, en càstig per l'incendi de la ciutat i la imposició del nom de San Felipe. Què en farà l'Audiència nasioná? Detindran, amb caràcter retroactiu, els descents d'aquells dignes xativins? Més democràcia i menys Decrets de Nova Planta encoberts! Salut, companys i el nostre suport.

Anònim ha dit...

Uf, per on començar... mmmm, ah! sí, els "símbolos nacionales"... perquè clar... s'ha de donar imatge d'unitat, ja sabeu... pàtria, bandera, himne... i d'ahí al "viva españa, viva Franco" (no és broma, encara avui s'escolta a dintre certes institucions espanyoles) no hi ha res... A veure, però si a la famosa constitució diu clarament que vivim al "Estado español" i només cal que ho digues tu per tal que et llancin insults de tota mena... Que fa força temps que els polítics espanyols, d'una banda i d'altra, creen odis... és un fet innegable... Que a dia d'avui intenten "unir", a cops, a "los españoles", també és un fet... I són tan delicats... tan sensibles... que sabent el que ja se sap... no pensen res més que fotre la bandera, l'himne i el que siga necessari a tota hora... enormes banderes, ficades en llocs que només busquen baralla (siga Euskadi, siguen els Països Catalans, etc). Hem d'estar orgullosos de ser espanyols a la força?, doncs mira... amb mi que no compten... la democràcia és clara... o ara resulta que la imposició és també democràcia i llibertat??.

 
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.