dimecres, 28 de març del 2007

Europa critica la cobdícia urbanística



A principis de mes ens fèiem ressò de la visita d'uns eurodiputats decidits a investigar les denúncies de ciutadans sobre abusos urbanístics. L'escena va ser d'opereta i la rebuda dels senyors de la Generalitat Valenciana-ram de la construcció menyspreant i grollera, fins al punt que l'eurodiputada italiana Sbarbati plantejà la possibilitat de presentar una resolució de condemna perquè el tracte oferit a Libicki i a Cashman, amb insults i matractaments diversos, és un menyspreu al conjunt del Parlament Europeu.
Avui aquests eurodiputats han oferit un resum oral de l'informe que deixa tothom on li correspon: denuncia la cobdícia en l'aprovació dels plans urbanístics i la complicitat d'ajuntaments i governs. El País Valencià, com no, rep els millors "elogis" per la seua política d'urbanització extensiva, sovint tacada per la corrupció. El proper 11 d'abril es debatrà l'informe i es veurà fins a quin punt la recepta europea pot resuscitar un país sota el ciment i la il·legalitat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I com el PP és tan democràtic (herència possiblement del seu passat/present franquista), doncs ha dit que l'informe dels europarlamentaris és un "pamflet polític". Bé, es nota que aquest partit polític, el PP, agafa bé les crítiques. Ah, i com ara arriben les eleccions, doncs apa, a fer propaganda electoral utilitzant diners públics... mentre la sanitat i l'educació s'enssorra.

Mr Blob i Cinquantapeus ha dit...

El PP fomenta al País Valencià una espècie de numantinisme obsessiu, com el de la "croada" franquista, amb tot el seu aparell mediàtic infantil i populista de canalnous i similars. En un país democràtic bona part del Parlament valencià i els del ram del totxo i màfies adjuntes no gaudirien de la impunitat que hi gaudeixen. I el més fort és que ja no cal que s'amaguen perquè si els enxampen ja se n'inventaran alguna i la vendran al No-do.

Un indígena ha dit...

Malauradament, la UE no crec que pugui fer molta cosa més enllà de fer informes i queixar-se. I la UE és molt selectiva: tothom sap que el nivell d'abusos, corrupció, i depredació incontrolada del territori que tenen lloc al País Valencià també els podem veure a molts altre indrets.

 
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.