divendres, 30 de març del 2007

Una mentida repetida mil voltes és una mentida











Diu el Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans a propòsit del terme censura: "Exercici del control i de la repressió dels continguts dels missatges fets públics a través dels diferents mitjans de comunicació".
El govern de Camps,fent ús del seu estil populista i d'un peculiar sentit de la llibertat d'expressió , decideix negociar el tractat de reciprocitat ( amb el qual TV3 podria emetre al País València), a canvi que TV3 censuri el terme "País Valencià" dels seus programes. No sabem si les alternatives (The Valencia Community, aprofitant l'American's Cup, o simplement la Regió o l'asèptic la Comunitat) les proposarà la Conselleria de Desinformació valenciana o es deixarà al criteri de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. Si no s'accepta el xantatge el govern valencià, que segueix el seu procès judicial, pretén tancar els repetidors el 25 d'abril, el dia del tres-centè aniversari de la batalla d'Almansa. Ironies de la vida, el proper 25 d'abril podríem celebrar novament una derrota o una claudicació.
La qüestió és ben senzilla: el govern valencià censura un mitjà de comunicació, de forma clarament il·legal i antidemocràtica, i només acceptarà la retirada de la censura a canvi que TV3 s'autocensuri. La gràcia de tot és que ja fa temps que a TV3, en els seus informatius i d'altres programes, s'empren sovint termes com Espanya, per Estat espanyol, o Comunitat Valenciana, per País Valencià, sense manies. Eliseu Climent afirma que som davant l'atac més gran a la llengua catalana. Jutgin vostès.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Exigesc el dret a veure TV3 al País Valencià, per poder veure televisió de qualitat en català, informatius seriosos on poder saber que passa al País Valencià, ara totalment censurat. Però, si per poder assolir tot això, l’única via és aquest pseudo-acord entre el PP valencià i el Govern català d’Entesa, on el PP fa xantatge a TV3 exigint-li que censure els seus continguts, reclamant-li que parle de llengua valenciana, de comunitat valenciana i d’altres humiliacions, jo no vull veure TV3. Tindré paciència i esperaré que al maig, quan guanye l’esquerra real al País Valencià, torne TV3, sense humiliacions ni claudicacions. Però a més, jo vull una TV3 nacional feta per als Països Catalans.

Anònim ha dit...

Opine el mateix!!. No a una TV3 humiliada i no a una nació que ha de crèixer claudicant sempre!!.

Mr Blob i Cinquantapeus ha dit...

Certament una TV3 censora i censurada és una claudicació difícil de digerir. Des de fa un temps,al País Valencià i a les Illes assistim a una sèrie d'atacs mai vistos contra la identitat i la llengua del país, sense complexos i amb virulència. Si ens neguem la dignitat, què ens hi quedarà? i sense ambició quin país serem?

Anònim ha dit...

Diu el Conseller de Cultura català que el govern del PP no pot condicionar el llibre d'estil de TV3, en referència a la demanda del PP per tal que TV3 no utilize la denominació de País Valencià...

Mr Blob i Cinquantapeus ha dit...

El PP ja ha aconseguit els seus guanys electorals amb la parròquia amb el seu discurs anticatalanista de costum. A les Illes el PP empra la mateixa tàctica des de la legislatura passada , amb la defensa del bilingüisme. Ara cal veure qui cedirà i fins on.

 
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.